Коледните и новогодишни празници идват след няколко седмици и един от въпросите, които ще ни вълнуват, е какво да облечем за специалните моменти. При мъжете драмата е далеч по-незначителна, но дамите щурмуваме магазините не само за подаръци на роднини и приятели, но и за поредния лъскав тоалет, с който да заблестим в конкуренция с празничната елха.

Малката, черна рокля си е неостаряваща класика. Но не са ли именно празниците страхотен повод да излезем от клишетата и зоната си на комфорт, позволявайки си да изглеждаме една идея по-различно?

Снимка 390278

Източник: H&M

Не, не говорим да се закичим с пера или да вземем под наем костюм на кабаретна певица (освен ако не сме канени на тематично парти, разбира се). Изисква много по-малко усилия и въображение да обиколим магазините и да намерим идеалния за нас... гащеризон.

Ако тази дреха не буди асоциации с елегантен тоалет, то значи не сме открили точното попадение. Гащеризоните удължават фигурата и подчертават силуета.

Снимка 390277

Източник: Zara

В зависимост от кройката, можем и да скрием някои свои недостатъци като малко коремче или не толкова стройни бедра, ако заложим на дълъг модел. Единственото, което ни трябва в допълнение, са едни красиви обувки на висок ток.

Можем да изберем и къс гащеризон, който също се съчетава идеално с токчетата и е супер за щуро парти в новогодишната нощ.

Снимка 390276

Източник: Zara

Роклята на Меган Маркъл - част от сватбената колекция на Stella McCartney

В булчинската рокля на Меган Маркъл

От кралска особа - на обикновена особа

Черно, червено, синьо, телесни тонове - въпрос на личен избор. Често гащеризоните съчетават два цвята и две материи в горната и долната си част. Дантели, пайети, блясък - всичко тук е както и в роклите. И елегантността винаги ни е гарантирана.