Вечният въпрос "какво да облека" и вечният проблем "няма какво да облека" успяват да достигнат до нови висоти, когато говори за подходящи за работното място летни дрехи.

Тук проблемите са много - нито да са прекалено къси, нито прекалено дълги. Нито прекалено разголени, нито пък да умрем от жега на третия час зад бюрото. Дълъг панталон или къса пола? Рокля с каква дължина? Направо да ти се завие свят!

За да внесем малко ред в тази лудница, предлагаме няколко готови идеи, актуални за топлите месеци и съобразени с модните тенденции и с офис етикета. Може да си откраднем каквото пожелаем и да чакаме комплименти на следващия ден.

Панталоните

Преди да са ни връхлетели 40-градусовите жеги, от които дори климатикът не ще ни избави, може да заложим на добрия стар черен панталон, комбиниран с ефирна блуза или пък риза с къс ръкав.

За повече настроение сме свободни да заменим черното с червено, синьо, розово или какъвто искаме любим цвят. Само трябва да внимаваме в комбинирането. Може да акцентираме върху глезените си с модел, който ги разкрива.

А една нежна гривна в тази част на крака е супер начин да вложим и малко собствен стил. Карето също отново е на мода, така че панталон и сако с този десен в комбинация с бяла тениска или риза могат да спестят много сутрешни умувания пред гардероба.

Полите

С рязкото покачване на температурите рязко се покачва и желанието ни да разходим в офиса най-хубавите си поли. Както и да се сдобием с една дузина нови модели. 

Именно полите са нашето спасение от невъзможността да ходим на работа с къси панталони. Разбира се, и тяхната дължина трябва да е съобразена с общоприетата, но свободата и огромна. Дълги до земята, плисирани под коленете, тип молив два пръста над коленете - всичко е въпрос на избор и вкус.

И тук е препоръчително да заменим класическото черно с по-свежи цветове, а защо не и с флорални мотиви. Полата може да бъде истинско произведение на изкуството. А някои модели се превръщат в наш най-добър приятел заради свойството си да прикриват много от несъвършенствата.

Топовете

Голите рамене, тънките презрамки и големите деколтета със сигурност не са най-добрият избор, ако работим в офис. Но винаги може да прибегнем до малки хитрости. Ризите без ръкави са една от тях. Елегантно и свободно. Може да заложим и на блузи с полупаднали рамене.

Роклите

Вечната класика условно може да разделим на няколко вида - официална, парти, морска и за офиса. В случая ни интересува последният вариант. А зад него също се крие разнообразие, както при полите.

Дълги, феерични, с флорални мотиви, едноцветни. Тесни, с класическа кройка, по-консервативни. Важното е да не показваме много плът, но и да демонстрираме стил. Определено десените на цветя са хит за сезона, но е важно за офиса да подбираме не от най-крещящите варианти.

Обувки с цвят на червило

Обувки с цвят на червило

Когато цветовете съвпадат

Обувките

Балеринките (или пантофки) са нашият избор, ако не си падаме по високите токове. А когато лятото дойде с пълна сила, на предните места в гардероба се нареждат сандалите. Отворените модели с каишка са приемливи за офиса, същото не може да се каже за чехлите.