Временните татуировки за коса обещават скоро да се превърнат в тотален хит. Кайли Дженър дебютира новата тенденция в косите в последното предаване на риалити шоуто, посветено на клана Кардашиян, към който принадлежи.

Татуировките за коса са на същия принцип като тези за тяло. Има едно-единствено условие и то е, че участъкът, върху който ще поставяте рисунката, трябва да е много загладен.

Красотата се състои именно в това повърхността отдолу да е гладка и прибрана, за да не се наруши целостта на тауировката, ако се разрошите. След това всичко става много лесно. Отлепяте избраното изображение и го долепяте към главата.

Минавате с мокра кърпа отгоре, докато не се отпечата. Така за секунди имате оригинално украшение за коса, което ще прикове всички погледи. Особено подходяща за целта е прическа, в която сте на стегнат кок.

Можете да сложите татуировка под формата на диадема, без да се притеснявате, че ще се развали, защото косата е здраво стегната.

Има една малка разлика между татуровките за коса и тези за тяло, макар да изглеждат абсолютно еднакви. Консистенцията им е различна. Тези за прическата са по-твърди и плътни.

Но се изтриват по-лесно от тези за тяло - изчезват след първото измиване на косата. Фирмата, която измисля модния тренд, е американска и е собственост на същите хора, които първи произвеждат и металическите татуси за тяло, пише "24 часа".

За съжаление, те все още не се предлагат в България и поръчката им е възможна само по интернет. Освен татуировките, същият бранд предлага и т. нар. hair gems ( от англ. камъни за коса - бел. авт.).

Това са миниатюрни камъчета и звездички, които се поставят на принципа на двойно залепване и се разпръсват из цялата коса или по прическа тип рибена кост.

Те също падат сами след първото измиване и са толкова миниатюрни, че изобщо не е нужно да ги събирате.

Звездният прах е третото най-актуално решение за прическа на тези празници. Това е спрей със златни или сребърни частици, който се впръсква в кичурите и придава страхотен блясък и шик на прическата. Това не е кой знае каква новост, имаше го още 90-те години, но отново не у нас.

Съветът на коафьорите е да използвате обикновени блестящи временни татуировки. Поставят се лесно, ефектни са и можете да ги махнете с обикновен шампоан.

Ако все още се чудите как да ги закрепите, използвайте само гъбичка и малко вода. Блестящите аксесоари издържат между един и два дни. Очакваме скоро татусите за коса да пристигнат и у нас./Lifestyle.bg