Гел лакът е наистина красив. Поне до момента, в който ноктите израстат до средата, и е време да се разделим с него.

Ако нямаме време да отидем до маникюриста ни, може да го направим и в домашни условия. Но с една голяма удивителна.

Снимка 331100

Източник: iStock

Идва два начина да премахнем гел лак у дома. Единият включва стандартния метод, използван от много маникюристи - на всеки нокът поставяме памучен тампон, напоен обилно с лакочистител. Отгоре завиваме с алуминиево фолио.

То не само закрепва тампоните върху ноктите, но и загрява. Така лакът по-бързо се отлепва. Важното тук е да не избързваме да махаме лакочистителя и да не стържем ноктите си прекалено много.

Важна подробност

По-добре да прекараме повече време беззащитни и неспособни да пипнем нищо. А след като лакът е достатъчно омекнал, за да може да се отлепи без усилия, е време внимателно да почистим ноктите си.

Ако прекалено много изпилваме участъците, където е останал пигмент, те ще се изтънят. От това следва болка, счупване, напукване и дълго израстване. 

Снимка 331117

Източник: iStock

В краен случай

При спешна нужда от отстраняване на вече зле изглеждащ гел лак, но липса на лакочистител, също има резервен вариант. С нокътя на палеца подхващаме в горната част лака на един от другите нокти. Внимателно започваме да го отлепваме докъдето позволява.

След това намазваме плочката на нокъта с масло - каквото имаме под ръка. Може и да поставим нокътя под струя топла вода. Добре е да имаме дървена пръчица или пластмасова шпатула, пише Pinterest.

Снимка 331118

Източник: iStock

Когато приключим с премахването на лака, изпилваме с пила за блясък и намазваме ноктите с малко олио или крем. А следващият път е по-добре да се доверим на маникюриста си