Две от големите звезди на съвременната поп култура обединяват въображението си, за да създадат продукти за масовия потребител. Говорим за Йе, познат доскоро като Кание Уест, който ще работи с Демна Гвасалия от Balenciaga.

Общата им колекция дрехи ще носи и логото на Gap - популярната американска верига за бърза мода.

"Това е една идея, която се превърна в реалност - да работя с Gap и Демна, творческият директор на Balenciaga, за да създадем продукт, достъпен за всеки по всяко време", казва Уест пред Vogue.

Наистина това ще е начин и средностатистически любител на модата да може да носи нещо на култовата луксозна марка, която от година вече работи под ръководството на Гвасалия. За справка - тишърт Balenciaga е около 400 евро, а популярните им маратонки - около 900 евро.

Yeezy Gap Engineered by Balenciaga e пълното име на колекцията, а за момента не е ясно точно какви артикули ще включва. Очаква се първите да се появят на пазара през юни тази година. "Докато работим, егото не играе роля - има само взаимно вдъхновение да се развиваме и да създадем нещо страхотно и ново", коментира Демна пред Vogue.

Ким Кардашиян, Balenciaga и обяснението й за тоалета й на MET Gala

Какво искаше да ни каже Ким с това

Има ли символизъм в тоалета й за Met Gala