Носенето на маска ни се струва истинско мъчение. Дори не можем да си представим какво им е на медицинските работници, опаковани от главата до петите в защитни облекла. И така екипирани да изкарат цяла смяна, докато помагат на заразените с коронавирус пациенти.

Очевидно някои от тях наистина не издържат на непоносимата жега от предпазните костюми и избират своя безопасна алетарнатива.

Точно това прави и една медицинска сестра в Тула, Русия - решава облече прозрачния защитен костюм върху бельото си и да се яви на смяна в мъжкото отделение за лечение на заразени с коронавируса в болницата, където работи.

Според New York Post, въпреки че не е имало оплаквания на пациентите от аморалното облекло на сестрата, началниците на болници я наказват дисциплинарно за неспазване на изискванията за медицинско облекло и временно я отстраняват.

От медията не споменават името на сестрата, но руското издание Tula Pressa си позволява да цитира някои от пациентите, лежащи в болницата, които очевидно не са имали нищо против това как е облечена, дори напротив.

Много от тях са на мнение, че медицинската сестра е проявила чудесно чувство за хумор в тази толкова мрачна ситуация. Други смятат, че не би трябвало да я наказват, а да я наградят за страхотното решение, с което им е повдигнала настроението.

Руското издание споделя и мнението на един от пациентите на име Валери Капнин: "При подобна гледка, на никого не му се искаше да умре."