Мина доста време, откакто се появи новината, че Питър Джаксън - режисьорът на трилогията "Властелинът на пръстените", подготвя документален филм за Бийтълс. За него не се знаеше много, но ето че най-после разполагаме с трейлър.

И The Beatles: Get Back се очертава да е повече от страхотен!

Първо - това не е просто документален филм, а поредица от три двучасови серии, които ще се появят този ноември по Disney +. Второ - няма да видим колеги, близки, фенове или дори Пол Макартни и Ринго Стар да говорят за Бийтълс.

Защото филмът е съставен изцяло от оригинален запис от 1969 г., когато филмов екип получава възможността да запише целия работен процес по създаването и написването на албума Let It Be, който първоначално носи името Get Back.

Така Джаксън разполага с 57 часа видеозаписи и над 140 часа аудио, включително целият 42-минутен концерт на покрива, който Бийтълс правят на 30 януари 1969 г. в Лондон. От трейлъра разбираме, че режисьорът ще остави записите от онова време да говорят сами, без допълнителни разяснения.

The Beatles: Get Back е направен със съдействието на Пол Макартни и Ринго стар, както и с това на вдовиците на Джон Ленън Йоко Оно и на Джордж Харисън - Оливия Харисън.

The Beatles: Get Back ще бъде излъчен в три последователни вечери по Disney + от 25 ноември.