Мнозина предпочитат да си вземат котка за домашен любимец, за да не им се налага да я извеждат на разходки по няколко пъти на ден, което определено си е ангажиращо и на моменти досадно.

Но има и други хора, които са убедени, че и котките заслужават да дишат чист въздух и да се радват на залезите.

Именно такава е историята на Джей Джей Йош от Колорадо и неговата черна котка "приключенец" Саймън Йош. Първоначално мъжът не е сигурен, че иска домашен любимец, и то мъркащ, защото постоянно пътува и ще му е трудно да се грижи пълноценно за него.

По стечение на обстоятелствата Саймън сe оказва в дома му едва на няколко седмици. Първоначално двамата не се разбират никак добре и общуването им е придружено с доста одраскания по тялото на Джей Джей.

Постепенно обаче котаракът свиква със своя собственик, който пък започва да привежда плана си в действие.

Първоначално двамата си правят кратки разходки около блока, които с времето преминават във все по-дълги такива.

Така, качен на раменете на "баща си" или настанен удобно в неговата раница, Саймън започва да се вози на колело, да прави планински преходи, да плува с лодка и да се къпе в бързоводни реки.

Не го плашат нито височини, нито сняг, нито пясък, а най-малко - неизвестното.

Черната котка е истински щастлива, когато открива чудесата на света заедно с Джей Джей.

И двамата не пропуснат да споделят приключенията си в Instagram, където Simon Yosh the Adventure Cat има над 294 хиляди последователи.

Whisky - бордър колито, което разпознава 90 различни предмета

Това ли е новото най-умно куче

Голяма забава пада

В своя профил Джей Джей пък дава практически уроци на собствениците на котки как да ги научат да носят каишки и да се изкачват по планините.

Разбира се, не всички котки са склонни на подобни приключения. Затова няма съмнение, че в този случай какъвто собственикът, такъв и домашният любимец.