Сериалите за серийни убийци през последните години се радват на доста сериозен успех, като много пресен пример е този на Netflix за Джефри Дамър.

Дейвид Тенант, Денис Нилсън и сериалът за серийния убиец Des по ITV

Как изглежда един сериен убиец

Базиран на действителна история

Преди него обаче Дейвид Тенант се превъплъти в серийния убиец Денис Нилсън в "Дес". Минисериалът от три части проследява разследването и залавянето на един от най-известните убийци в Англия.

Нилсън става известен като "учтивия убиец", но преди да бъде разкрит никой не подозира, че държавният служител е способен на подобни деяния. В периода 1978-1983 г. той убива момчета и млади мъже, които среща по улиците на Сохо.

Снимка 634715

Източник: Epic Drama

Интересното е, че още със залавянето си той признава за всички 15 убийства, които е извършил за тези пет години. Точният брой на жертвите му обаче не е ясен, защото по-късно той казва, че си е измислил за три от тях. 

Dahmer, гледаемостта на сериала за серийния убиец Джефри Дамър и проблемите с него

Сериалът за сериен убиец, който раздвоява хората

Добро попадение ли е Dahmer

Денис Нилсън бива осъден на доживотен затвор с възможност за предсрочно освобождаване, но не по-рано от 25 години в затвора. Умира на 12 май 2018 г., на 72-годишна възраст. За първи път Epic Drama прави достъпен първия епизод на сериала в YouTube (тук).

Останалите два епизода ще бъдат излъчени по телевизионния канал на 22 септември и 29 септември от 22 ч.