Звучи почти невероятно, че рок група, създадена през далечната 1962 г., все още може да ни изненада. Но когато групата е Rolling Stones няма защо да се учудваме. С риск да звучим патетично ще кажем, че когато си абсолютна легенда и титан в рок музиката, това ти е позволено.

Rolling Stones, Британски кралски монетен двор и монетата по случай 60-годишнината на групата

Специалното признание за Rolling Stones

60 години на върха на рока

А изненадата е, че Rolling Stones разкриха името на предстоящия си албум по уникален начин - с обява в регионален вестник. Обявата се появи в Hackney Gazette, за да рекламира откриването на стъкларски магазин.

В текста й обаче се споменават някои от най-големите хитове на бандата като "Satisfaction" и "Gimme Shelter", а над една от буквите I вместо точка е използвано неофициалното лого на групата - изплезената уста. Името на рекламираната фирма е Hackney Diamonds, както вероятно ще е името на новия албум на Rolling Stones.

И ако дотук всичко е само предположения, когато се влезе на посочения уебсайт на предполагаемата стъкларска фирма, попадаме на възможност да се абонираме за известавящ мейл за новини, свързани с нея. А сайтът е менажиран от звукозаписната компания Universal Music - същата, с която работи бандата на Мик Джагър, пишат ВВС.

Новината за нов албум на Rolling Stones се върти от доста месеци, като през февруари 2023 г. се заговори, че Пол Макартни ще се включи на баса. Това ще е първият случай в десетилетната история на групата, в която тя работи с член на Beatles.

Hackney Diamonds ще е и първият албум на Rolling Stones без Чарли Уотс. Барабанистът на групата почина на 24 август 2021 г. - днес се навършват точно две години от смъртта му.