Уес Андерсън е от режисьорите с цяла армия верни фенове, които следват всяко негово творческо движение с отдадеността на религиозна секта. И няма как да не са ентусиазирани, защото едва година след "Френският бюлетин" той е готов с нов филм.

The Wonderful Story of Henry Sugar, Бенедикт Къмбърбач, Дев Пател и какво знаем за бъдещия филм на Уес Андерсън

Когато Дал срещне Андерсън

Или какво знаем за бъдещия филм The Wonderful Story of Henry Sugar

Asteroid City ни пренася в 50-те години на миналия век с измисления град Астероид Сити насред пустиня в САЩ. Там ще се състои конференцията "Младите звездобройци", която събира деца от цялата страна, както и техните родители, отдадени на интереса си към космоса.

Насред събитието, на което - както може да се очаква, са се концентрирали всякакви откачалки, се случват неочаквани неща, като появата на извънземни например. Но предвид това, което може да се очаква от филмите на Уес Андерсън, случващото се не е най-важното.

В главните роли ще видим някои от любимците на режисьора на "Кланът Таненбаум" и "Грандхотел Будапеща" - Джейсън Шуорцман, Ейдриън Броуди, Уилем Дефо, Тилда Суинтън, Джефри Райт. Нямаме търпение да видим и "новобранците" Андерсън Скарлет Йохансон, Том Ханкс, Стив Карел и Мая Хоук.

С две думи има какво да очакваме от Asteroid City. Премиерата е предвидена за 16 юни.