Вълненията около "Френският бюлетин" още не са утихнали, а Уес Андерсън хвърля поредната бомба... поне за почитателите на необичайните му филми. Режисьорът ще филмира една от по-слабо известните книги на Роалд Дал.

Първи трейлър на новия филм на Уес Андерсън The French Dispatch

Първи трейлър на новия филм на Уес Андерсън The French Dispatch

Истинско визуално пиршество

Става дума за The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More, излязла на български под името "Невероятната история на Хенри Шугър".

Това е колекция разкази с чудати герои, на каквито сме свикнали от творчеството на Дал. А в ролите Андерсън отново е събрал една камара звезди - Бенедикт Къмбърбач, Рейв Файнс, Дев Пател, Бен Кингсли.

Според Deadline за момента е ясно, че Къмбърбач ще бъде в ролята на Хенри Шугър - мъж, който открива книга, която го учи да вижда през предметите и да предвижда бъдещето. The Wonderful Story of Henry Sugar е втора екранизация на Андерсън по Роалд Дал.

Макар да е познат основно с детските си книги като "Чарли и шоколадовата фабрика" и "Вещиците", Дал е автор и на няколко сборници за възрастни, между които този за Хенри Шугар, както и популярните "Разкази с неочакван край".