ПРЕДИ ПУКАНКИТЕ

  • Времетраене: 1 час и 45 минути
  • Режисьор: Уил Глук
  • В главните роли: Сидни Суийни, Глен Пауъл, Александра Шип, ГаТа, Хадли Робинсън, Мишел Хърд, Дърмът Мълроуни
  • Бюджет: около 25 милиона долара
  • С какво да се подготвим: "Лесна, а?", "По приятелски"

Едва ли някой не би се съгласил, че убедителното романтично и сексуално привличане е ключово за една добра романтична комедия. Но в този жанр от също толкова голямо значение са и комичните моменти. А ако пък в историята е преплетена и доза интрига под формата на омраза между героите - още по-добре.

Точно между тези три елемента се опитва да балансира режисьорът на "Обичам да те мразя" Уил Глук. Неговото име свързваме с едни от най-популярните романтични комедии, като "Лесна, а?", в която изгря талантът на Ема Стоун, както и "По приятелски", където пък си партнират Мила Кунис и Джъстин Тимбърлейк.

За най-новия си филм Уил Глук поверява главните роли на една не по- малко атрактивна екранна двойка - Сидни Суийни и Глен Пауъл. И освен това не губи нито минута, за да създаде недоразумението, което ще превърне героите на двамата във врагове буквално за една нощ.

Снимка 648979

Източник: Forum Film

Така се запознаваме с Беа (Сидни Суийни) - студентка по право, която всъщност не е толкова сигурна, че иска да бъде адвокат. Личният ѝ живот е също толкова объркан, тъй като е загубила вярата си в любовта и се страхува, че никога няма да открие правилния мъж за себе си. Бен (Глен Пауъл) от друга страна има вид на доста самоуверен мачо. Има и успешна кариера като финансист.

Трейлър на Anyone But You със Сидни Суийни и Глен Пауъл

Когато омразата се превръща в нещо секси

Трейлър на Anyone But You

И след като двамата се срещат съвсем случайно в кафене, се случва неизбежното - помежду им прехвърчат искри. Стига се и до първа среща, която минава повече от добре в разгорещени разговори, смях и закачлив флирт.

Снимка 648978

Източник: Forum Film

На сутринта обаче Беа се събужда разтревожена, че е направила поредната грешка и се измъква от дивана на Бен без да му каже нито дума. Осъзнавайки грешката си почти веднага, тя се връща, но само за да чуе Бен да казва на най-добрия си приятел Пийт (ГаТа), че тя е просто поредното момиче за една нощ, което не означава нищо за него.

Пътищата на Бен и Беа обаче се пресичат отново няколко месеца по-късно, когато сестрата на Пийт - Клаудия (Александра Шип) започва да излиза със сестрата на Беа - Хали (Хадли Робинсън). Година по-късно двете момичета решават да се оженят и така Бен и Беа се озовават пак в капан - този път на полет до Австралия, където са поканени на сватбата. А там ги очаква поредната изненада - бившите им половинки.

Беа обаче има план как да се измъкне от неловката ситуация. За да накара родителите си да се откажат от амбицията да я съберат с бившия ѝ годеник, тя предлага на Бен да се преструват на двойка. И колкото в началото тази идея да не му допада, той приема. Но не толкова за да помогне на Беа, а за осъществи собствения си план да се събере отново с бившата си. От този момент нататък двамата се опитват да навигират фалшивия си романс на фона на сватбени тържества и красиви пейзажи, предизвиквайки куп комични ситуации.

Снимка 648981

Източник: Forum Film

Колкото и хуморът да е едно от ключовите звена в една романтична комедия, както споменахме в началото, в "Обичам да те мразя" той въобще не отстъпи на химията между двамата актьори в главните роли. Сидни Суийни и Глен Пауъл са доста далечни от типичните персонажи, които познаваме от романтични комедии с участието на Джулия Робъртс, Мег Райън, Хю Грант и Том Ханкс например.

В "Обичам да те мразя" Беа и Бен не са просто чаровни, те са секси. Все пак, едва ли е случайно, че за ролите са избрани именно Суийни и Пауъл, които в по-голямата част от филма рядко обличат нещо повече от бански.

Снимка 648977

Източник: Forum Film

Отвъд физическата привлекателност, героите им са отражение на съвременното поколение. Така например Бен е изградил емоционална стена около себе си, а Беа се страхува да наруши границите на комфортната си зона.

Сидни Суийни и Глен Пауъл за голата сцена под душа в Anyone But You

Колко трудна е била сцената под душа за Сидни Суийни и Глен Пауъл

Очакваме Anyone But You с нетърпение

Затова и филмът е доста съвременен, а и хваща вниманието с остроумни моменти, нищо че като цяло историята следва познатата ни до болка и изпитана рецепта на романтичната комедия.

"Обичам да те мразя" е по кината от 12 януари