Все още преживяваме "Претендентите" - последният филм на Лука Гуаданино със Зендая, който излезе преди седмица. Което не значи, че не сме готови да се позабавляваме с някои от кинозаглавията за май. Ето някои от тях.

Какво да очакваме от "Претендентите" на Лука Гуаданино със Зендая

Какво да очакваме от "Претендентите" на Лука Гуаданино със Зендая

Тенис, секс и любовен триъгълник

"Карти на смъртта"

Започваме ударно с филм на ужасите. В този на Спенсър Коен и Анна Халберг група приятели забравят основното правило за гледане на Таро никога да не ползват чужда колода, с което отприщват злокобна сила. Картите са прокълнати и крият пророчество, заради което приятелите ще се впуснат в безмилостна надпревара с времето и настъпващия мрак. Участват Хариет Слейтър, Ейдън Брадли, Авантика, Джейкъб Баталон.

От 3 май

"Кралството на планетата на маймуните"

Поколения след управлението на Цезар маймуните вече са доминантният вид, а хората са принудени да се спотайват и живеят като диваци. Появява се и първият крал на приматите - тиранин, готов да изгради с цената на всичко империя. Младото шимпанзе Ноа е принудено да започне опасно пътешествие, което ще предопредели бъдещето както на маймуните, така и на хората.

От 10 май

"Никога не е просто секс"

Режисьорският филм на Саня Борисова проследява историите на четири жени: Мая е домакиня, отдадена на семейството и дома си. Вики току-що е завършила училище в провинциален град и преследва мечтите си в столицата. Мадлен е актриса в търсене на истинската любов. Ира е богата наследница и авантюрист по душа. Четирите се оказват свързани с карма от миналото и изплащат общ грях.

От 10 май

"Звярът"

Френската звезда Леа Сейду и младата надежда Джордж Маккей играят двама влюбени, които се срещат отново и отново във времето и пространството - през 1904 г., 2014 г. и 2044 г. В близкото бъдеще, доминирано от изкуствения интелект, емоциите са се превърнали в заплаха. Габриел решава да "пречисти" ДНК-то си в машина, която ще я върне към предишните й животи и ще я избави от силни чувства. Тогава среща Луис и я завладява странното усещане, че го познава от цяла вечност.

От 10 май

"Измислени приятели"

Бий е момиченце, което опитва да се справи с трудностите в живота си, след като преживява тежко изпитание. Докато се сблъсква с перипетиите на порастването, тя започва да вижда всички въображаеми приятели, забравени от вече станалите възрастни деца. Бий има идея - какво ще стане, ако събере причудливите същества с техните създатели? Участват Джон Красински, Райън Рейнолдс, Стив Карел, Кейли Флеминг.

От 17 май

"Гарфийлд: Филмът"

Котаракът, който обича лазаня и мрази понеделниците, се впуска в ново приключение. След като среща изгубения си баща - мършавия уличен котарак Вик, Гарфилд и осиновеният му брат кучето Оди са принудени да се откажат от разглезения си живот и да се превърнат в съучастници на Вик в един комичен и вълнуващ обир с неочаквано високи залози...

От 24 май

"Фюриоза: Сага за Лудия Макс"

Това е предисторията на жената-воин Фюриоза преди времената, в които среща Лудия Макс. Като малка тя живее в Зеленото място на многото майки, но е отвлечена от бандата мотористи на злия Дементус. Пътуването им през Пустошта ги отвежда до Цитаделата и Безсмъртния Джо. Докато двамата тирани мерят силите си, Фюриоза ще премине през много изпитания, за да се превърне във воина, познат ни впоследствие. С участието на Аня Тейлър-Джой, Крис Хемсуърт, Лейчи Хълм, Нейтън Джоунс.

От 24 май