Романът Midnight Sun на Стефани Майър - дългоочакваната предистория на сагата "Здрач", излиза на пазара в САЩ на 4 август.

Майър държа феновете си в напрежение през почивните дни, а часовник на сайта ѝ отмерваше минутите до очакваното важно съобщение, което писателката направи вчера, 4 май.

"Много съм развълнувана да обявим, че Midnight Sun излиза на 4 август. Заради пандемията не бях сигурна, че сега е подходящият момент да издам тази книга, но някои от вас чакаха толкова дълго, че не изглеждаше правилно да ви карам да чакате повече", казва Майер в предварително записано видео, излъчено в Good Morning America.

Снимка 478274

Източник: GettyImages

Историята в Midnight Sun се разказва от вампира Едуард Кълън. Писателката започва да пише романа преди повече от 10 години, но не го довършва, след като част от съдържанието му се появява онлайн.

Причината да не го напише още тогава е, че историята е щяла да се развие по съвсем различен начин. Затова Стефани Майер решава да си даде достатъчно време - да осмисли добре книгата и да я пусне, когато сметне, че наистина е готова, пише The Guardian.

Поредицата "Здрач" е продадена в над сто милиона екземпляра по света, превръщайки Стефани Майер в един от най-продаваните автори. В периода 2008 - 2012 г. излизат и пет филма, базирани на четирите ѝ романа. Главните роли във филмите са изиграни от Кристен Стюарт, Робърт Патинсън и Тейлър Лаутнър.