Покрай пандемията на всички ни стана ясно, че порното е бизнес, от който се изкарват много пари. Не че не сме го предполагали, но преориентацията на няколко спортистки към тази сфера ни го доказа.

Ели-Джийн Кофи и откровенията на сърфистката за порното

От сърфа към порното - кое дава цел в живота

Ели-Джийн Кофи и яхването на една по-различна вълна

Pornhub пък е сред най-големите сайтове в световен мащаб, в който човек може да намери каквото търси на тази тематика. Въпреки това не е застрахован от непредвидени удари.

Според Business Insider, Mastercard и Visa, които са сред най-големите компании за кредитни карти, са спрели да поддържат услугите си към Pornhub. Това означава, че хората, които имат такива карти и искат да си платят абонамента към порно сайта с тях, няма да могат да го направят.

Pornhub, Cardi B, Кайли Дженър, Megan Thee Stallion, "WAP" и повишаването на търсенето им в порно сайта

Превърна ли се Cardi B в повелителка на Pornhub

Една песен може да те изтреля на върха

Това решение на компаниите идва след като в New York Times журналистът Николас Кристоф обвини Pornhub, че публикува видеа с изнасилване, такива с непълнолетни момичета и такива, в които жени биват заснети тайно, без тяхното знание.

В обръщение към Business Insider от Mastercard казват, че разследването им по темата е установило сериозни нарушения, които са в разрез с техните стандарти. От Visa също са спрели всички плащания, като продължават с разследването си.

Pornhub, Cleanest Porn Ever и новата кампания на сайта срещу коронавируса

Най-чистото порно, създавано някога

Само за мръсници по душа

За написването на статията си Кристоф разговаря с жена, която е била жертва на трафик, сексуално насилвана и снимана, докато е била едва на девет години. Тя твърди, че доскоро някои от видеата с нейно участие са били налични в Pornhub.

От сайта, разбира се, отрекоха тези обвинения, но последствията вече са факт. А дали ще има и други, предстои да разберем