С носталгия си спомняме иконичния сериал "Клюкарката", който признаваме, че ни е фаворит сред екранните тийн истории. В продължение на шест години следихме оригиналната версия, която стартира още през 2007 г., а Блеър Уолдорф - героинята на Лейтън Мийстър ни се превърна в любимка още в първите епизоди.

Това е може би и най-запомнящата се роля на актрисата изобщо и толкова сме свикнали с нея и останалите от нюйоркската й компания, че сега определено ни е трудно да възприемем новите персонажи и актьори, които пресъздават съвременната версия.

Продукцията е на HBO и вече имаме впечатления от първия сезон, от който излязоха всички 12 епизода. Привлича ни съвременното му звучене, но сякаш ни липсва класическата пиперливост и игривост, на които същинско превъплъщение е именно Блеър.

В интервю съвсем наскоро обаче актрисата, която я изигра - Лейтън Мийстър, даде повод да се надяваме, че е възможно да я видим отново на екран и то именно в новата версия на HBO.

Тя разкри, че е изгледала епизодите и няма съмнение в това, че иконичната Блеър Уолдорф би се вписала идеално в сюжета и всичко е въпрос на желание от страна на създателите на сериала и това каква е посоката, в която искат да го насочат те.

Мийстър не крие искрените си симпатии към новата версия и особено много й допада това, че е достатъчно оригинална и има своя идентичност, различаваща я от оригинала. И добавя, че актьорите са също страхотни, а тя самата си представя, че би паснала сред тях без усилие.

"Радвам се за тях, усещам, че правят нещо ново и не мисля, че не се вписваме - говоря за себе си - не мисля, че не ставам."

Блейк Лайвли на 36

Блейк Лайвли в 21 факта

Защото някой днес има рожден ден

Тези думи са съвсем достатъчни, за да ни обнадеждят, че ще видим поне Блеър Уолдорф сред новия бляскав тандем нюйоркчани.