Криминалните сериали са увлекателни сами по себе се, но онези, чието действие се развива в далечното минало, са някак по-интригуващи.

"Кръв във Виена" например ни връща в началото на века във Виена, където инспектор Оскар Райнхард (Юрген Мауер) се опитва да разреши изключително странен и заплетен случай.

Разследването му обаче става доста по-лесно, когато се запознава Макс Либерман (Матю Биърд), студент на вече добилия популярност Зигмунд Фройд. Това, което помага на Макс във всеки следващ случай, е необикновената му проницателност и разбиране на човешката природа.

Снимка 554932

Източник: Epic Drama

"Кръв във Виена" е базиран на романа на Франк Талис, а във втория си сезон ще предложи още повече интрига, мистерия, заплетени случаи и необичайни за времето техники на разследване.

Този път брилянтният Макс ще се окаже от другата страна на закона, защото ще бъде разследван за убийството на един от неговите пациенти. А неговият добър приятел и партньор в разследването на убийства - Оскар, ще трябва да му помогне да изчисти името си.

Във втори сезон на "Кръв във Виена" важно участие отново ще има и бащата на Макс - Мендел Либерман (Конлет Хил) - който е довел семейството преди няколко години в развиващата се Виена.

Конлет Хил, когото познаваме най-добре от ролята му на лорд Варис от Game of Thrones, влиза в обувките на Мендел и пред Epic Drama споделя повече за героя си и какво да очакваме от него във втори сезон.

Снимка 554934

Източник: Epic Drama

Кой всъщност е Мендел Либерман?

Мендел е глава на еврейско семейство, което се е преместило във Виена от Лондон. Той обича Виена, но е напълно наясно с това как обществото си прави изводи за семейството му на база името и репутацията им. А изборът на сина му да се занимава с психоанализа вместо със семейните дела го смущава.

Имате ли нещо общо с Мендел и какво мислите за семейство Либерман?

Мисля, че общото е любовта към семейството, възрастта и пола. Аз съм католик, а той е евреин. Но все пак мисля, че от еврейската църква произхождат всички останали.

Много обичам всички. Гордея се, че Шарлийн Макена и Матю Биърд са мои деца в сериала, както и че Амелия Булмор е моя съпруга. Още от първия ден между нас има страхотна химия и обожаваме сцените, в които сме и четиримата.

Снимка 554928

Източник: Epic Drama

Къде намираме Мендел във втори сезон?

Преодоляваме скандала, че синът ми се е забъркал в неприятности за това, че е лекувал пациент извън установените от болницата правила. Годежът на Макс с Клара се развали, а семейството ѝ са стари приятели на нашето, така че Мендел има някои неща, за които да се погрижи.

Как бихте описали "Кръв във Виена"

Сериалът проследява по невероятен начин зараждането на криминологията и разследването на престъпления, както и практики, които в момента приемаме за даденост, но точно тогава биват открити.

Има страхотна връзка и химия между Юрген и Матю и обожавам да ги гледам на екран. Съветвам ви да изгледате всички шест епизода, когато имате възможност.

Втори епизод от втори сезон на "Кръв във Виена" ще се излъчи на 29 ноември от 22 ч. по Epic Drama