Напоследък Киану Рийвс е толкова актуален, колкото и преди 20 години, когато излезе "Матрицата". Но сега актьорът е зрял, улегнал и въобще не му е до светски шум, но пък много му се работи. А всички проекти са срещу съответния хонорар.

Към юни 2019 г. нетното състояние на актьора се оценява на 360 милиона долара. Ето и за какво най-често харчи от тази огромна сума.

Както е добре известно, Рийвс предпочита да води напълно нормален начин на живот. Дълги години той обикаля от място на място, без да има едно собствено, което да нарече дом.

Днес Киану притежава своята крепост в Лос Анджелис, която не е малка и скромна, но определено бледнее на фона на палатите на други знаменитости от неговия ранг.

Актьорът притежава и апартамент в непосредствена близост до Central Park в Ню Йорк. И това определено са най-скъпите му придобивки, които обаче влизат в графата разумни инвестиции.

Страстта на Киану обаче са колитe и моторите. Защото може и да сме виждали негови снимки в метрото - при това неведнъж, но когато има повече свободно време, той обича да го прекарва на две или четири гуми. Манията на актьора по високите скорости стига дотам, че заедно с Гард Холингер създава моторите с марка Arch Motorcycle. 

Снимка 430990

Източник: Facebook / Arch Motorcycle

Но Рийвс има и колекционерски нюх. Може да се похвали (но не би го направил) и с няколко редки и доста скъпи мотора и автомобила. Именно те са неговото финансово прегрешение.

Снимка 430999

Източник: Facebook / Arch Motorcycle

Но Рийвс предпочита да бъде щедър не към себе си, а към другите. Като син за пример, той купува собствена къща на майка си. За този жест, очаквано, няма никаква допълнителна информация, пише The Richest.

Сестрата на Киану се разболява от левкемия и това го подтиква да дари цели 70% от хонорара си от един от филмите от "Матрицата" за болници, с които се лекуват пациенти със същото заболяване. Актьорът създава и няколко фондации, които финансира, но не иска да се свързват с името му.

След излизането на първия филм от поредицата "Матрицата", Рийвс се отблагодарява на част от екипа, купувайки им чисто нови мотори Harley Davidson на цена от осем хиляди долара. Той подпомага финансово и снимачния процес и специалните ефекти - инвестиция, която му се връща многократно.

Понякога актьорът подпомага бюджета и на други филмовите продукции, в които участва - ако сметне за редно, разбира се. Или просто ако иска да си партнира със свои известен колега, който има по-големи финансови изисквания.

Киану Рийвс, Кристъл Ро и как актьорът се превърна в принц от анимациите на Disney

Как Киану Рийвс стана принц

Вдъхновение и за художниците

Така той решава да даде част от хонорара си от "Адвокат на дявола", за да може парите да отидат при Ал Пачино и двамата да застанат рамо до рамо на големия екран. И подобно действие не е прецедент.