Лесно е просто да заклеймим Кара Делевин като различна - заради външния й вид или заради това, че сме я виждали й с мъже, и с жени. Но моделът иска да разберем какво всъщност се случва вътре в нея и затова говори открито за своята ориентация в новия брой на списание Variety.

През по-голямата част от живота си Кара не е била наясно какво да прави със своите желания - дали да може да ги заявява и дали това да е публично. Това лутане се дължи най-вече на факта, че е израснала в консервативно английско семейство и й се е налагало да крие истинската си същност, за да не нарани и разочарова своите родители, които смята, че няма да приемат, че е "различна".

"Бях нещастна и депресирана. Когато не приемаш част от себе си или не обичаш себе си, сякаш почти не съществуваш." Затова и нейният път към приемането включва необходимостта да забрави за всички етикети. Защото един ден се чувства женствено, а на другия - по-скоро като мъж.

Ако трябва да се определи с една дума, тя е пансексуална - влюбва се в определен човек, в неговата същност, независимо от пола му. "Мисля, че винаги ще си остана такава", откровена е тя.

Първият път, когато усеща, че е привлечена от момиче, е когато е едва на 11, а първата си интимна връзка започва на 18. Става й все по-трудно да крие своята сексуалност от родителите си, а когато все пак им признава всичко, те реагират много по-добре, отколкото си е представяла.

Заради своята сексуалност Кара се сблъсква с предразсъдъците на Холивуд. Дори си спомня, че в началото на актьорската си кариера Харви Уайнстейн й казва, че не може да бъде с жена и да бъде актриса. Тя е и една от жертвите на опитите му за сексуално посегателство. Но номерът му не минава при нея.

През 2018 г. Делевин обяви, че харесва и двата пола. "Никога не съм мислила, че трябва да го разкрия публично", твърди тя, но все пак го направи, за да са наясно всички коя е всъщност. А с постъпката си става пример за подражание и вдъхновение на много млади, които досега са крили сексуалността си.

Наскоро Кара се раздели с последната си половинка - актрисата Ашли Бенсън, с която бяха двойка две години. И през това време са платили висока цена за публичността на връзката си. 

Снимка 482360

Източник: GettyImages

"Винаги съм се чувствала зле за всеки, с когото съм била", каза Делевин и допълва, че сега е по-склонна от всякога да пази личния си живот наистина личен. Просто вече се е убедила, че в противен случай нещата просто няма как да просъществуват.

Кара Делевин, Ашли Бенсън и заедно ли са още двете

Жената, която разби сърцето на Кара Делевин

Моделът все още ли е заедно с Ашли Бенсън

Днес Кара има много известни приятелки, които я приемат такава, каквато е, и откровено й се възхищават като личност. "Тя е екстремна, ексцентрична, забавна, любяща и много лоялна", казва по неин адрес Тейлър Суифт. Определя я и като изследовател по природа, импулсивна и лесно сприятеляваща се с всички. А комбинацията между любопитство й чувствителност я прави толкова естествена.