20 години преди "Просто ей така" имаше "Сексът и градът". А малко преди появата на култовия сериал на НВО се появи едноименната книга на Кандис Бушнел, базирана на колонката й за нюйоркския Observer, наречена "Сексът и градът".

Снимка 564402

Източник: GettyImages

Бушнел, чието име нашумя след оригиналния сериал, обаче няма нищо общо с продължението, чийто последен епизод гледахме преди седмици.

63-годишната писателка обаче има мнение за "Просто ей така" и то съвсем не е ласкаво. "Стресната съм от много от решенията, вземи за сериала. Това е телевизионен продукт на Майкъл Патрик Кинг и Сара Джесика Паркър, които са работили доста с НВО. НВО са решили да им поверят този франчайз по много причини и ето какво са измислили двамата."

Бушнел допълва, че телевизията си има собствена логика. Но от тона й пред The New Yorker разбираме, че е огорчена от образа на Кари Брадшоу, който - в крайна сметка, е вдъхновен от собствения й живот.

"Кари Брадшоу се оказва някаква шантава жена, омъжила се за много богат мъж. Не, това не е моята история, нито пък историята на която и да е от приятелките ми", коментира тя. През 2019 г. Бушнел издаде "Има ли все още секс в града", в която представи своята версия на това какви са Кари и приятелките й 20 години по-късно.