Даян Крюгер може и да не е от най-популярните актриси в Холивуд, но за сметка на това филмите, в които избира да се снима, са винаги любопитни. Такъв е и последният проект, с който се захваща германката.

Joika ще разкаже истинската историята на една от малкото западни балерини, допуснати да се обучават Московската държавна академия по хореография.

Джой Уомак е американска прима балерина, която получава шанса да се обучава в Русия в Балетната академия на Болшой. Там тя попада под напътствията на ментора си Волкова, която до голяма степен оформя по-нататъшната й кариера.

Уомак не само е одобрила Joika, но и е автор на хореографията на филма на Джеймс Напиър Робъртсън. В нейната роля ще видим професионалната балерина Талия Райдър. Крюгер ще бъде в ролята на рускинята Татяна Волкова, за която се подготвяше в последните месеци, съдейки по Instagram профила й.

45-годишната актриса всъщност наистина се е занимавала с балет. Когато чупи крака си на 13-годишна възраст, Даян Крюгер е принудена да се откаже от кариерата на професионален танцьор и се насочва към модата и киното. За ролята си в Joika тя води реални часове по класически балет в студио в Ню Йорк.