С пет сезона за гърбата си, досега The Crown се доказа като един от най-успешните сериали на Netflix. И докато сме в очакване на шестия му и последен сезон, от стрийминг платформата вече работят по следващата продукция, на която възлагат големи надежди.

The Crown и премиерни дати на шестия финален сезон на сериала на британското кралско семейство

Трудности пред кралицата, сватба за Чарлз - какво ни очаква в последния сезон на The Crown

Сериалът, посветен на кралското семейство, е към финала си

И явно от Netflix се целят в нещо като американска версия на The Crown. Докато британският сериал разказва историята на кралското семейство от началото на властването на Елизабет Втора, по негово подобие, американска продукция ще разкаже за друго влиятелно семейство, но от САЩ, разбира се.

Според източници на Variety новият сериал ще е лимитирана продукция, в която сюжетът ще е фокусиран върху живота на бившия президент на Щатите Джон Ф. Кенеди. Изданието уточнява, че продукцията ще е базирана на възхваляваната от критиката книга JFK: Coming Of Age In The American Century, 1917-1956 на Фредрик Логевал.

Книгата е публикувана през 2020 г. и е първата част от планираната двутомна биография на Кенеди. Както подсказват годините, споменати в заглавието, първият том разглежда живота на президента от неговото раждане до завоюването на поста младши сенатор на САЩ от Масачузетс.

Изпълнителен продуцент и сценарист на предстоящия сериал на Netflix ще бъде Ерик Рот, работил по доста успешни проекти. За сценария на филма "Форест Гъмп" той печели Оскар през 1995 г., а оттогава е бил номиниран още шест пъти от Академията, включително за работата си по "Дюн" на Дени Вилньов, за "Роди се звезда" с Брадли Купър и за "Странният случай с Бенджамин Бътън" с Брад Пит.

Кинопремиерите за октомври 2023, сред които са "Клети създания" и "Убийците на цветната луна"

Филмите, които да гледаме на кино през октомври

Например новия Мартин Скорсезе

Ерик Рот е и един от сценаристите на "Убийците на цветната луна" - предстоящото заглавие на Мартин Скорсезе. И въпреки че все още не сме гледали филма (очакваме го по кината от този петък, 20 октомври), като имаме предвид успешната холивудска кариера на Ерик Рот, ни се струва, че новият сериал на Netflix за Кенеди наистина има шансове да се окаже успешен колкото The Crown.