След прекъсването през 2023 г., Hills of Rock се завръща на Гребна база, Пловдив догодина. Датите за фестивала през 2024 г. вече са ясни, а именно от 25 до 27 юли. Ясен е и първият хедлайнер на събитието - Korn.

Korn са смятани за пионери на ню метъл жанра и именно тяхна е заслугата за въвеждането и утвърждаването му в мейнстрийма. Бандата има издадени 14 албума, а последният - Requiem, излезе през 2022 г. Музиката на Korn е изключително динамична и се развива през годините, което в повечето случаи се приема добре от най-големите фенове на групата.

Бандата може да се похвали с осем номинации за Грами и две спечелени награди - за най-добър метъл клип за видеото към "Freak on a Leash" и за най-добро метъл парче за "Here to Stay". Korn имат още множество различни отличия през годините.

В първия фестивален ден, преди Кorn, на 25 юли на основната сцена на Гребния канал ще излязат още и Spiritbox и Loathe.

Spiritbox идват от Канада и носят мракобесието в извънземните вокали на певицата Courtney LaPlante. Oт 2010 г. бандата свири експанзивен синтез на прогресив метъл и метълкор, който умело балансира между ярост и красота.

Loathe е изобретателна, експериментална и еклектична метълкор група от Ливърпул, която съчетава бруталното звучене на дет метъла с неговия прогресив еквивалент, като от време на време преминава към ембиънт и shoegaze. Loathe е бандата, която ще бъде "новата любима" на всички фенове на Deftones мелодиката.

Освен главната сцена, Hills of Rock 2024 Пловдив ще има още две - партньорските "На Тъмно" и "Строежа", които вече подреждат атрактивен лайнъп като допълнение към основната сцена и чиито участници ще бъдат обявени скоро.

Цената на билета е 110 лв. за един фестивален ден и 180 лв. за трите фестивални дни. Билетите са в продажба на ticketstation.bg.

Всички фенове, които са закупили билети за изданието през 2023, което не се състоя, ще могат да ги използват без да е необходимо допълнително действие от тяхна страна. Всеки, който е закупил промо билет за Hills of Rock  2023, може избере и да го върне и да получи заплатената сума обратно най-късно до 31. 12. 2023., като попълни формуляр тук.