Ако на някой все още не му е ясно, ще го кажем в прав текст - дългоочакваната пета част на "Индиана Джоунс" не е за Индиана Джоунс. А за удоволствието да видим за пореден път Харисън Форд в най-легендарната роля в кариерата му.

"Индиана Джоунс и часовникът на съдбата" (Indiana Jones and the Dial of Destiny), Харисън Форд и как е бил подмладен актьорът

Как е бил подмладен Харисън Форд за "Индиана Джоунс и часовникът на съдбата"

Слава на технологиите

Преди дни излезе и нов трейлър на "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата", покрай който научаваме и някои любопитни подробности за продукцията на Lucas Film. Вече знаем, че подмладеният Инди си е истинският Форд, като изкуствен интелект е "работил" с лицето му от стари негови филми.

Знаем и, че нов образ в историята му ще е Хелена Шоу (Фийби Уолър-Бридж) - племенница на Индиана Джоунс. Двамата заедно с вярната му опора Салах (Джон Рис-Дейвис) ще трябва да се изправят срещу лошия Мадс Микелсен, който играе нациста Юрген Волер и се опитва да се домогне да прословута реликва, открита от Инди преди десетилетия.

"Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" ще е петият и най-дълъг филм от поредицата - историята ще се развива в рамките на 2 часа и 23 минути потвърждава президентът на Lucas Film Катлийн Кенеди пред Collider.

А премиерата също се очаква да е грандиозна, защото е предвидена да се случи на фестивала в Кан, където по червения килим на "Кроазет" очакваме да минат Форд, Уолър-Бридж, Микелсен, а защо не и Стивън Спилбърг.

"Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" ще бъде прожектиран в Кан на 18 май, на 28 юни излиза по кината във Франция, а на 30 юни - по цял свят.