Един от любимите ни сериали "Големите малки лъжи" най-накрая се завръща, след две години пауза. Нямаме търпение отново да надникнем в живота на дамите от Монтерей. Тази дълга "почивка" обаче е оказала своето влияние и вероятно сме забравили някои от най-важните случки.

Именно затова решихме малко преди старта на втори сезон, да си припомним най-съществената фактология, за да не се чудим "това пък сега за какво беше", докато гледаме новите епизоди.

Бони и Пери

Петте дами от Монтерей до една са свързани със смъртта на Пери (Александър Скарсгард), но Бони (Зоуи Кравиц) е тази, която го бутна по стълбите. Когато се приближи до Селест (Никол Кидман), Мадлин (Рийз Уидърспун), Джейн (Шайлин Уудли) и Рената (Лора Дърн), които се бореха с Пери, тя действаше инстинктивно и го блъсна, просто за да помогне на момичетата. Макар и да не целеше да го убие, точно това се случи.

Няма съмнение, че събитието ще изиграе важна роля в сюжета на втори сезон за Бони, защото вероятно тя ще е човекът, който ще изпитва най-голяма вина за случилото се. 

Невярната Мадлин

Към края на първи сезон научихме, че Мадлин е имала извънбрачна връзка с колегата си Джоузеф (Сантяго Кабрера), който също е женен. Когато съпругата на Джоузеф разбра и потърси сметка от Мадлин, тя сякаш чак тогава осъзна, че е лъгала съпруга си Ед (Адам Скот) през цялото време. 

Дали най-накрая Ед ще разбере истината? И как ще се отрази на Мадлин, ако той научи? Това със сигурност е въпрос, на който бихме искали да разберем отговора.

Пери е баща на Зиги

През целия първи сезон с интерес следяхме тъжната история на Джейн, която включваше спомени от нощта, в която е изнасилена и в крайна сметка е забременяла със сина си Зиги (Иан Армитидж).

Отговорът на мистерията за тайнствения баща стана ясен накрая, когато Джейн разпозна изнасилвача в лицето на Пери - съпругът на една от най-добрите ѝ приятелки Селест. 

И тъй като страшната истина остана сякаш недообсъдена, със сигурност ще бъде тема на разговор и във втори сезон, макар Пери вече да е мъртъв. Да не забравяме, че все пак в сериала влиза Мерил Стрийп, която ще играе негова майка.

Макс тормози Амабела

Една от главните сюжетни линии от първия епизод на първи сезон беше въпросът кой в училище наранява дъщерята на Рената - Амабела (Айви Джордж). Въпреки че обвиненията бяха насочени към Зиги, по-късно научихме, че синът на Селест и Пери - Макс (Никълъс Кровети) е истинският виновник. 

Сигурни сме, че на малкият му предстои доста работа с психолога и че има какво да се коментира по този въпрос и в новия сезон, особено предвид факта какъв психопат се оказа баща му Пери.

Освободени ли са от отговорност момичетата

Детектив-сержант Адриан Куинлан (Мерин Дънги), която беше нагърбена да разследва смъртния случай на Пери, се съмняваше в достоверността на показанията на майките от Монтерей.

Това пък ни кара да си мислим, че разследването около смъртта на Пери не е напълно приключено и момичетата не за извън опасност. Може би детективът е решен да ги държи отговорни? Или може би някой друг ще се опита да ги разобличи.

Премиерата на втори сезон на "Големите малки лъжи" е на 10 юни от 21 ч. по HBO