Татуировките може и да са много разпространени и всеки да познава поне един човек, който е решил да нарисува нещо по кожата си, но те все още могат да създадат някои проблеми в работа.

При някои професии наличието на татуировки може да се сметне за атрактивно и дори да бъде плюс, но при други настроенията да бъдат на точно обратния полюс.

Джесика Леонард знае това отлично, защото обожава да се татуира, но в същото време се е сблъсквала и с негативното отношение от страна на хора и работодатели към мастилото под кожата ѝ.

Леонард обаче е останал шокирана (в добрия смисъл на думата) от реакцията на настоящия си работодател. Тя споделя в профила си в a LinkedIn, че е започнала нова работа в частна инвестиционна фирма и е трябвало да си направи нови снимки, които да бъдат използвани за сайта.

Хрумнала ѝ е идеята, че може освен чисто професионалните снимки, да използва възможността, за да си направи и такива, на които се виждат татуировките по ръцете ѝ за профила ѝ в LinkedIn. Попитала е, разбира се, шефовете, като не е очаквала кой знае колко положителна реакция.

Но е останала приятно изненада, че всъщност шефът ѝ е поискал и двата типа снимки да бъдат използвани. Джесика Леонард споделя, че преди това е получавала негативни коментари предимно от жени, заради татуировките по ръцете си. 

Като едни от най-честите са били, че с тях клиентите няма да я взимат на сериозно. Леонард винаги се е съобразявала и е носила блузи с дълъг ръкав. Не си е правила и татуировки по краката, защото иначе няма да може да облече пола на някоя бизнес среща.

Като цяло споделя, че не се е чувствала свободна да бъде себе си, когато стане дума за работна среда. Затова сега благодари не шефовете си, че са проявили разбиране и мислене, което е извън рамката.