Измина почти месец от финала на световното първенство по футбол за жени, което се проведе в Австралия и Нова Зеландия, но скандалът след края му все още не е отминал.

Дженифър Ермосо - целувката ѝ с Луис Рубиалес и защо всички говорят за футболистката след финала на световното първенство по футбол за жени

Целувката след финала на Световното, за която всички говорят

След финала на световното първенство по футбол за жени

По време на награждаването на испанките президентът на Испанската кралска футболна федерация - Луис Рубиалес, целуна по устата Дженифър Ермосо. Постъпка, която той определи като невинна и спонтанна, но тя му коства поста.

Рубиалес продължаваше да се защитава през това време, а голяма част от женския национален отбор по футбол на Испания поиска промените по високите етажи на федерацията да не приключат само с него. Сменен бе и треньорът на отбора, но проблемите продължават.

Снимка 632141

Източник: GettyImages

За идните мачове със Швеция и Швейцария от испанския национален отбор не бе повикана Дженифър Ермосо, въпреки че е здрава и не страда от контузии. На въпрос защо една от звездите на отбора не е повикана, Монсерат Томе отговаря, че това е най-добрият начин тя да бъде предпазена. Изказване, което веднага предизвика ответна реакция.

"Да бъда предпазена от какво?", попита в официално обръщение Ермосо. Футболистката обръща внимание на факта, че от федерацията твърдят, че са осигурили безопасна среда за футболистките, но в същото време тя не получава повиквателна, за да бъде предпазена.

Карлос Алкарас с остри думи за случилото се между Луис Рубиалес и Дженифър Ермосо

Острите думи на Алкарас за постъпката на Луис Рубиалес

Тенисистът има ясна позиция

В изявлението си Дженифър Ермосо задава въпроса и от кого да бъде предпазена, заявявайки, че тя и повечето ѝ съотборнички смятат, че това е поредният хитър ход на Испанската кралска футболна федерация и опит за манипулация, с който ги заплашват със икономически санкции и съдебни последствия.