Universal направи голяма инвестиция в новата филмова адаптация "Доктор Дулитъл", но приключенската комедия за момента не се радва на голям успех в бокс офиса. За няколко дни, в които филмът е на екран, той успя да спечели само 30 милиона долара в САЩ и 50 милиона долара в бокс офисите по света.

Тъй като бюджетът за създаването на "Доктор Дулитъл" е цели 175 милиона долара, експертите са на мнение, че има вероятност от филмовата компания да претърпят загуби от около 100 милиона долара. 

Снимка 461864

Източник: Forum Film Bulgaria

Ако прогнозите са верни, за Universal загубата ще бъде дори още по-голяма от тази на "Котките", който с бюджет от 100 милиона долара претърпя финансови загуби за около 70 милиона долара, пише Tha Wrap.

Все още има вероятност говорещият с животни доктор Дулиът, изигран от Робърт Дауни Джуниър, да има успех, тъй като предстои филмът да излезе на повече от 20 пазара, девет от които още през следващия уикенд. "Доктор Дулитъл" ще бъде в кината във Франция и Великобритания през първата седмица на февруари и в Китай на 21 февруари.

"Доктор Дулитъл", Робърт Дауни Джуниър и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от "Доктор Дулитъл" с Робърт Дауни Джуниър

Епичното приключение на говорещия с животни лекар