Преди месец стана ясно, че Дензъл Уошингтън ще влезе в ролята на картегенския войн Ханибал в исторически филм за Netflix.

Дензъл Уошингтън ще бъде картагенският воин Ханибал в новия филм на Антоан Фукуа за Netflix

Дензъл Уошингтън ще бъде картагенски воин, превзел Италия

Ето какво знаем за филма

И това не се е харесало на всички. Но не защото хората не смятат, че Уошингтън може да се справи с подобна роля, а по съвсем различни причини.

В Тунис, откъдето произхожда Ханибал, не са съгласни с избора на актьора заради расовата му принадлежност. Тунизийското издание La Presse твърди, че Ханибал да бъде представен като чернокож африканец би било историческа грешка.

Снимка 563044

Източник: GettyImages

Въпросът е бил отнесен дори до парламента, където депутатът Ясин Мами е отбелязал, че Ханибал е роден през 247 г. пр.Хр. в Картаген, което в днешно време е тунизийската столица Тунис. Също така, че е бил от западноазиатски семитски произход, пише Metro.co.uk.

Министърът на културата на Тунис обаче не е напълно съгласна с нападките към филма с Дензъл Уошингтън. Според нея, това е фикция и Netflix имат правото да променят каквото пожелаят.

Гал Гадот, Cleopatra и защо има недоволни от избора на актрисата за ролята на Клеопатра

Защо има недоволни от избора на Гал Гадот за Клеопатра

Вечно има недоволни

Този случай пък ни напомня на критиките, които бяха отправени към Гал Гадот, когато бе обявено, че тя ще влезе в ролята на Клеопатра.