В края на миналата година Давид Вия обяви, че прекратява кариерата си. И това не изненада никого, защото световният шампион с отбора на Испания е вече на 38 години.

Пиер-Емерик Обамеянг, Тони Кроос и глупаво ли е да празнуваш гол с маска на супергерой

Маската на раздора между двама футболисти

Обамеянг и Кроос имат различни гледни точки

"Искам да напусна футбола, преди футболът да е напуснал мен", с този аргумент Вия окачи бутонките на стената. А на нас, феновете на футбола, ни остава само споменът за головата машина, която испанецът беше.

През лятото обаче Давид Вия беше обвинен в сексуален тормоз, което доста ни изненада. Това се случи в Twitter, където Скайлър Бадийо написа, че била жертва на системен сексуален тормоз от страна на футболиста. 

Сега, няколко месеца по-късно, пред The Athletic Бадийо решава да разкрие и повече подробности.

Снимка 506799

Източник: GettyImages

Според момичето, Вия е започнал да ѝ предлага алкохол, въпреки че по законите в Америка тя не е имала право да консумира такъв. И въпреки всички откази на Скайлър Бадийо, футболистът е продължавал да настоява.

Но с това историята не приключва. Давид Вия дори си е позволил да я опипа по задните части и то пред свидетели. След като през лятото за първи път Бадйио се осмели да обвини Вия, казва, че е станала обект на тормоз в социалните мрежи.

Много хора са я нападали и са твърдели, че става дума за културни различия и че футболистът не е имал някакви сексуални намерения към нея.

Снимка 506801

Източник: GettyImages

"Била съм в Испания, била съм и в много други страни по света. Аз самата съм от Пуерто Рико. Хората се целуват по бузите, прегръщат се, но това не е същото, което се случи с мен. Имало е спортисти, които са ме целували по бузата всяка сутрин, но преди това са ме питали дали съм съгласна. И всичко това е в реда на нещата", казва Бадйио пред The Athletic.

След обвиненията ѝ през лятото, клубът е провел разследване, което е показало, че има пропуски и неприемливи практики в работната среда, но никъде не се споменава името на Давид Вия.

Брок Леснар, Тери Рънелс и кога кечистът е показал достойнството си

Когато си го вадиш там, където си вадиш и хляба

И Брок Леснар ли е сексуален насилник

Самата Бадйио твърди, че по-възрастен от нея мъж, който е работел за Ню Йорк Сити, също се е държал по начин, който не предполага професионални отношения, пише The Guardian. Представители на Вия, разбира се, са отхвърлили обвиненията, наричайки ги неверни.