В петък винаги сме в добро настроение. От една страна, защото знаем, че идват два почивни дни, в които най-накрая ще си починем, а от друга, защото подготвяме музикалната ни селекция, която винаги ни зарежда с енергия и ни дава поводи за усмивки. 

Започваме с едно ново видео на Coldplay.  В навечерието на световното си турне, което започва днес, 17 март, от Коста Рика, Coldplay пуснаха официалното видео към "People Of The Pride" от хитовия албум Music Of The Spheres. 

Режисиран от Пол Дъгдейл, клипът миксира запис на живо от изпълнението на бандата през октомври 2021 г. в Climate Pledge Arena в Сиатъл с дистопична анимация.

Оставаме на Острова, за да чуем любимите Skunk Anansie. Британските рок икони влезнаха смело в новата година с абсолютно безкомпромисен сингъл - "Piggy". След него следва и "Can't Take You Anywhere".

"Става дума за това, че трябва да се ориентираш и да разбираш хората, да запазиш любовта и уважението, но и да държиш твърдо на мнението си", разказва Скин за вдъхновението зад песента. 

След анонсирането на шестия си студиен албум mainstream sellout, Machine Gun Kelly зарадва феновете си със съвместно парче с групата Bring Me The Horizon. Песента, озаглавена "maybe", излезе заедно с кратък видеокли.

Премиерата на "maybe" засили вълнението към предстоящия албум, който излиза на 25 март. Предишните два сингъла от mainstream sellout, "emo girl" с WILLOW и "ay!" с Lil Wayne, влязоха във водещи музикални класации като Top 25 на Billboard за Alternative Airplay и натрупаха милиони слушания в дигиталните платформи.

Foy Vance обедини усилия с Rag"n"Bone Man за сингъла "Sapling". 

"Rag'n'Bone Man бе първия ми избор за британски дует на "Sapling" не само заради гласа му, но и заради душата му", казва Vance.

"Познавам Foy от няколко години и винаги съм се възхищавал на креативността и артистичността му. Много ми хареса да пиша с него и съм много щастлив, че ми предложи да се присъединя към него в този трак", добавя Rag"n"Bone Man.

Завършваме с едно украинско предложение от страна на Sidus Atrum, които в края на миналата седмица представиха новия си втори студиен албум Spiral Of Life. Групата е проект на страхотната млада украинска певица Юлия Лихотвор, която сама композира и аранжира и пише текстовете си.