ПРЕДИ ПУКАНКИТЕ

  • Времетраене: 103 минути
  • Режисьор: Джин Ступницки
  • В главните роли: Дженифър Лорънс, Андрю Фелдман, Матю Бродерик и Лора Бенанти
  • Бюджет: 45 милиона

Гледали сме Дженифър Лорънс в наистина много филми, като в повечето от тях ролите ѝ са били сериозни. Като тази на Катнис във филмите за "Игрите на глада".

Или пък в "Наръчник на оптимиста", където си партнираше с Брадли Купър. Именно тази роля пък донесе на актрисата и единственият ѝ до момента Оскар.

Гледали сме Лорънс и във филми като "Червената лястовица", "Пасажери" и няколко за "Х-Мен". Като цяло филмографията ѝ е доста впечатляваща и тя е загатвала, че носи комедийното в себе си. Но до момента не сме я гледали в този жанр, а какво остава за филм категоризиран като 18+.

Всичко това обаче се променя с комедията "Без лоши чувства". Тя е микс от смешни моменти и някои причудливо нелепи такива.

Във филма Лорънс влиза в ролята на Мади - момиче над 30, което живее в крайбрежен град, който през лятото се пълни с туристи и оживява. За нея обаче това не е идилия, защото Монток се превръща в предпочитана дестинация за много богаташи, които си купуват къщи там.

Снимка 623595

Източник: Alexandra Films

Именно заради наличието на все повече заможни хора, данъците се вдигат и за Мади става невъзможно да плаща тези на къщата, завещана от майка ѝ. Просрочените плащания не могат да се вечни, затова Мади се хваща на две работи.

Едната е като барманка в местно заведение, а другата - като шофьор на Uber. Е, това с превозването на хора не просъществува дълго, защото колата ѝ бива отнета отново заради неплатени сметки.

Безизходицата в живота на Мади е пълна, докато не попада на странна обява в интернет. Родители, загрижени за подрастващия си син, предлагат да подарят поостарелия си Buick на момиче, което успее да изкара сина им от черупката му.

Снимка 623596

Източник: Alexandra Films

А тя е доста сериозна, защото на Пърси (Андрю Фелдман) му предстои да замине да учи в колеж, а няма нито приятели, нито яки хобита. Като цяло родителите му смятат, че няма да оцелее в колежа.

И така Мади се захваща с невъзможната задача не само да вкара Пърси в леглото си, но и да го накара да поема рискове и да се държи повече като 19-годишен.

От специфичните характери на двамата се пораждат много забавни случки, като някои от тях дори са си опасни. Но и Мади, и Пърси успяват да научат много един от друг.

Няма да издаваме защо "Без лоши чувства" е категоризиран като 18+, но само ще загатнем, че не е единствено заради пиперливия език.

Снимка 623594

Източник: Alexandra Films

Трябва да добавим и че филмът доста умело осмива някои типични черти на две големи и важни демографски групи - поколението Y (родените между 1981 г. и 1995 г) и поколението Z (1995 г. и 2012 г).

И първоначално впечатлението от гледането му може и да не е кой знае какво, но човек се улавя, че часове след като е излязъл от залата се сеща за някои моменти, които са го накарали да се засмее с глас.

Така че спокойно може да броим първата 18+ комедия на Лорънс за успешна. И да се надяваме, че скоро отново ще повтори.

"Без лоши чувства" е по кината от 23 юни