Аня Тейлър-Джой трябва да е доволна от тазгодишния "сезон на наградите". Актрисата си тръгна с две важни статуетки - Златен глобус и SAG за главна женска роля в сериала по книгата на Уолтър Тевис "Дамски гамбит".

Оттогава 25-годишната американско-аржентинско-британска актриса е по кориците на списанията и дава интервюта. Последното е за майския брой на американското ELLE, в което разказва за трудното си детство в Англия и за бъдещите си творчески планове.

"Тъпо ще е от моя страна да кажа, че никога не би имало втори сезон на "Дамски гамбит", а после, когато съм на 40, Скот Франк (един от създателите на сериала на Netflix - б.а.) да се обади и да пита: Как ти се струва, да го продължим ли?"

В интервюто Тейлър-Джой, която е изкарала детските си години в Аржентина, споделя колко трудни са били първите й години в Англия. Семейството й се мести там, когато е на шест и до осемгодишна възраст тя отказва да говори английски с надеждата, че ще накара родителите си да се върнат в Аржентина.

Изключително самотно дете в Лондон, тя си е "играела" с цветята вкъщи, а приятели са й били героите от "Хари Потър". В момента обаче ситуацията е коренно различна - Аня е звезда и всички очакват с нетърпение да я видят в спинофа на "Лудият Макс" Furiosa.

Furiosa, Аня Тейлър-Джой, Крис Хемсуърт, Яя Абдул-Матийн II и актьорите, които ще участват в предисторията на "Лудият Макс: Пътят на яростта"

Аня Тейлър-Джой заменя Чарлийз Терон

Крис Хемсуърт и Яя Абдул-Матийн II ще правят компания на актрисата във Furiosa