След тригодишна пауза най-голямото събитие в България, посветено на комикси, аниме, косплей, манга и гейминг се завръща. Aniventure Comic Con ще се състои този уикенд в Интер Експо Център в София, а програмата е супер богата.

Aniventure Comic Con 2020 и отлагането на събитието

Пандемията повлия и на Aniventure Comic Con 2020

Кога да очакваме следващото издание

Сред специалните гости тази година има актьори от популярни кино и телевизионни продукции. Сред тях са Кристоф Ламбер ("Шотландски боец"), Том Влашиха (Game of Thrones), Дани Ранд (Game of Thrones), Виктор Доробанту (Wednesday), Стефан Капичич ("Дедпул").

Любителите на косплей ще могат да се вдъхновят от някои от най-популярните имена в тази субкултура като Bakka, Pretzl и Yuegene Fay.

Безспорно доста интригуващи са художниците, които ще гостуват тази година на фестивала. Започваме с Джон Хау, който е най-добрият илюстратор на вселената на Толкин и е концептуален художник на трилогията на Питър Джаксън "Властелинът на пръстените".

Освен Хау, в България пристига популярното комикс дуо Йехуда и Мая Девир, а българските художници са представени от Неда Малчева, Анани Борисов и Мартин Петров, Виктория Петкова.

Освен всичко това посетителите ще могат да изпробват някои от най-новите видео игри, да наблюдават косплей конкурсите и специалното К-поп шоу. Повече подробности за програмата на Aniventure Comic Con има тук. Фестивалът е на 8 и 9 юли 2023 г. в Интер Експо Център в София, а наличните билети са на цени между 20 лв. и 45 лв.