TikTok даде шанс на мнозина да се прочуят за отрицателно време. Така само няколко милиона последователи делят 20-годишната Адисън Рей от първото място по популярност, което в момента е заето от Чарли Д'Амелио. Но да бъде в ролята на подвластничка явно не е проблем за Адисън - по всичко личи, че тя е все така обсебена от музиката.

Чарли Д'Амелио, 2 Chix и какво уби страстта на Кралицата на TikTok

Какво уби страстта в Кралицата на TikTok

Славата e нож с две остриета

Адисън Рей създава профила си в TikTok през лятото на 2019 г. и днес вече се радва на цели 78 милиона последователи. За по-малко от две години 20-годишната танцьорка успя да изгради цяла империя от продукти, брандирани с нейното име.

От броени дни името й се спряга усилено и в музикалните медии, а поводът е дебютният й поп сингъл "Obsessed".

Продуценти на песента са Бени Бланко (Джъстин Бийбър, Ед Шийрън), Блейк Слаткин (J Balvin, Juice Wrld) и Райън Макмеън (Холзи) - все стари кучета в музикалния бранш, които по всяка вероятност ще насърчават Адисън в кариерата й на музикант.

Иначе, младата Рей танцува от шестгодишна и едва ли е предполагала докъде ще стигне. И както самата тя споделя пред Rolling Stone, не знае какво толкова я е привличало в танците (и продължава да я привлича).

Рей изтегля TikTok, точно когато я приемат да следва журналистика в държавния университет в Луизиана. Само за няколко месеца предизвикателствата и танците й в социалната мрежа набират такава популярност, че тя забравя за следването и се мести в Лос Анджелис.

TikTok, Creator Portal и как се събират милиони почитатели онлайн

Как да станем звезди в TikTok

Трикове и за начинаещи, и за напреднали

По данни на Forbes за миналата година, Адисън води в класацията на TikTok за най-скъпо платените звезди в социалната мрежа с приходи от 5 милиона щатски долара. Успява да ги събере в рамките на година.