В Beckham Дейвид Бекъм разказва много - и за кариерата си, и за личния си живот. Но същото прави и Виктория Бекъм. Именно в документалната поредица на Netflix тя за първи път признава за болката от твърденията за предполагаемата афера на съпруга й и Ребека Лус.

Почти 20 години след твърденията, че футболистът и личната му асистентка са се сближили прекалено много, докато играе за Реал Мадрид, Виктория разкрива, че последвалите тогава месеци са били "най-трудните" в живота ѝ, а двамата не са се чувствали като двойката отпреди.

Междувременно Бекъм признава, че все още няма идея как са преминали през кризата от 2003 г., но и двамата с Виктория са знаели, че трябва да се борят за семейството си. Чувствали са се сякаш "се давят", когато проблемите в брака им стават заглавия за всички медии, и то за месеци напред.

В този период бившият капитан на Англия се е "чувствал физически болен всеки ден", докато с Виктория са водили битка за спасяването на брака им.

И въпреки всичкодвамата присъстват на премиерата в Лондон на четирисерийния документален филм на Netflix, който разглежда целия живот на футболиста - от детството до последната му "роля" като съсобственик на американския футболен клуб Интер Маями.

Дейвид Бекъм и Виктория Бекъм знаят как да привличат внимание

Защо всички говорят за чорапите на Дейвид Бекъм

Футболистът успя да "открадне" звездния миг на съпругата си

На премиерата Виктория Бекъм е облечена в бял костюм с панталон от собствения си бранд, а компания на двойката правят и четирите им деца - Бруклин, Ромео, Круз и Харпър. Тук са и съпругата на Бруклин - Никола Пелц, както и приятелката на Ромео - модела Миа Регън.

Сред знаменитостите в списъка с гости са Джеймс Кордън, Тана Рамзи, Гари Невил, Алекса Чънг и Стив Брус. След премиерата Дейвид Бекъм организира пищно парти в клуб The Twenty Two в Мейфеър.

И въпреки че през последните години бракът на Дейвид и Виктория е за пример и семейството изглежда изключително щастливо, кризата, която са преживели преди години, ги е белязала за цял живот. В изключително честното интервю от последния епизод на Beckham, 49-годишната Виктория едва сдържа сълзите си, когато я питат дали това е най-трудният период в брака им.

"100 процента", признава тя. "Това беше най-трудният период за нас, защото имахме чувството, че светът е срещу нас. Преди историята в Мадрид понякога чувствахме, че сме ние срещу всички останали, но бяхме заедно, бяхме свързани, имахме се един друг. Но в Испания, това чувство го нямаше. И това е тъжно. Дори не знам как да опиша колко трудно беше. И как ми се отрази."

Тогава разкритията на несъществуващия вече вестник News Of The World добиват публичност и светът разбира за предполагаемата връзка на Дейвид Бекъм с Ребека Лус. По това време Виктория Бекъм е решила да остане в Обединеното кралство, за да могат малките й синове Бруклин и Ромео да продължат образованието в училищата, с които са свикнали. Решението ѝ обаче оставя Бекъм сам и самотен - нещо, с което той признава, че му се е налагало да се бори.

"Когато за първи път се преместих в Испания, беше трудно, защото бях част от един клуб и едно семейство през цялата си кариера - от 15-годишна възраст чак докато станах на 27. Бях продаден за една нощ и в следващата минута съм в друг град и не говоря езика. По-важното е, че семейството ми не беше до мен. Всеки път, когато се събуждахме, чувствахме, че има нещо... и двамата чувствахме, че не се губим един друг, а се давим."

Запитан как е оцелял бракът им, Бекъм разказа как се страхувал да играе футбол, докато съпругата му се е борела да намери начин да преодолее кризата им.

"Честно казано, не знам как го преживяхме. Виктория е всичко за мен, да я видя наранена беше невероятно трудно, но ние сме борци и по това време трябваше да се борим един за друг, трябваше да се борим за семейството си. Но това, което имахме, беше голямо и си струваше да се борим за него. Имаше дни, в които се събуждах и си мислех: "Как ще ида на работа? Как ще стигна до това тренировъчно игрище? Как ще изглеждам така, сякаш всичко е наред? Чувствах се физически болен всеки ден, когато отварях очи."

Кризата кара Виктория Бекъм да се премести в Мадрид, където купуват къща за 3 милиона британски лири. Малко по-късно в испанската столица се ражда и третият им син Круз.

Въпреки това обаче Виктория описва времето им в Мадрид като "кошмар" и "абсолютен цирк". За Дейвид Бекъм пък нищо там не е било наред - дори спортуването на децата им в училище е било "на живо по испанската телевизия".

На двойката признава, че документалният филм Beckham, в който говорят и родителите на Бекъм - Тед и Сандра, сър Алекс Фъргюсън, Гари Невил, както и най-добрият приятел на футболиста - Дейв Гарднър, е бил като "терапия" за тях. 

А когато се местят в Лос Анджелис и Дейвид започва да играе за Ел Ей Галакси, Виктория се е чувствала облекчена, а със времето и спокойна.

"Бях толкова облекчена, че си тръгвам от трудната ситуация в Испания. Лос Анджелис беше място, където всичко беше много по-лесно. По-лесно намиране на къща, по-лесно намиране на училище, нямаше езикова бариера. За мен беше като сбъдване на всичките ми мечти."

Това, разбира се, не продължава дълго, след като Бекъм взима решение да играе за Милан в Италия. Въпреки това семейство Бекъм успява да се справи и с това, защото са силни и се обичат. 

Дейвид Бекъм и спомените, които иска да изтрие - какво разкри футболистът в Beckham

Кога хората са заплювали Дейвид Бекъм по улиците

Тъмната страна на футбола

Финалът на Beckham показва двойката да танцува на хита на Доли Партън и Кени Роджърс "Islands in the Stream" в техния преустроен хамбар в Оксфордшър. А в сериала участват и четирите им деца, включително дъщеря им Харпър, която е само на 12 г., както и съпругата на Бруклин - Никола Пелц.