Със сигурност няма да ни стигнат нито пръстите на ръцете, нито те на краката, за да преброим филмите, които Уди Алън е режисирал. Да не говорим пък за тези, за които е написал сценария.

Rifkin’s Festival и първи трейлър на новия филм на Уди Алън

Новата любов на Уди Алън

Още от същото

Кариерата на режисьора е много пъстра и за всички тези години той успя да се превърне в легенда в Холивуд. Отново всички налични пръсти по тялото няма да са достатъчни, за да преброим и номинациите на Алън за Оскар.

От всички тях обаче той успя да спечели само четири статуетки. Последният филм, режисиран от Уди Алън, който се завъртя по кината, бе "Фестивалът на Рифкин" (2020 г.). Оказва се, че той ще бъде и предпоследен в кариерата му.

Снимка 588078

Източник: GettyImages

В интервю за испанския вестник La Vanguardia Алън казва, че възнамерява да се оттегли от света на киното. А следващият филм, върху който работи, ще бъде и негов последен. Но няма да стои и да се чуди какво да прави, защото 86-годишният режисьор ще се фокусира върху писането. Целта му - да напише роман.

Уди Алън твърди, че последният му филм трябва да се снима във Франция по-късно тази година и много да напомня на "Мач Пойнт" (2005 г.) със Сакрлет Йохансон.

През последните години за режисьора не бе никак лесно, особено след обвиненията срещу него в сексуално насилие от осиновената му дъщеря Дилън Фароу. Заради тях сделката на Алън с Amazon за четири филма на стойност 68 милиона долара пропадна, пише The Hollywood Reporter.