Не би било преувеличено да кажем, че Том Круз е филмовата звезда на годината. Все пак, наскоро излезлият "Топ Гън 2: Маверик" вече отвя конкуренцията по бокс офис приходи и се превърна в най-успешният филм на актьора.

"Топ Гън: Маверик", Том Круз и постижението от 1 милиард в бокс офиса

Том Круз постигна нещо, което досега не бе

"Топ Гън: Маверик" лети високо

И както често се случва, след като някой едва е имал време да се зарадва на успеха си, винаги се намира човек, който да го разкритикува.

Мики Рурк е също популярен и снимал се в много филми актьор, както и Круз. Рурк обаче явно не е впечатлен от кариерата и способностите на колегата си.

В американското телевизионно предаване Piers Morgan Uncensored той съвсем открито казва, че успехът на "Топ Гън 2: Маверик" изобщо не доказва качествата на Круз.

"Той играе същата роля в продължение на 35 години. Не уважавам това. Не ми пука за пари или власт. Пука ми... когато гледам Ал Пачино или Кристофър Уокън как работят, или ранните роли на Де Ниро...", допълва Рурк и признава, че иска да бъде точно като тези актьори. Вдъхновява се от тях, защото надграждат професионалните си умения, за разлика пък от Круз.

А най-откровено болезнената критика Рурк отправя, когато го питат дали според него Том Круз е добър актьор. На този въпрос отговаря просто и кратко:

Том Круз, F1 Гран При на Великобритания и как е отпразнувал 60-ия си рожден ден актьорът

Том Круз знае как да се забавлява

Как актьорът отпразнува 60-ия си юбилей

"Мисля, че той просто е без значение."