Макар през 2016 г. Шон Пен бе освиркан в Кан заради филма "Последното лице", шестият му опит като режисьор - Flag Day, се оказа успешен и бе приет на престижния фестивал по коренно различен начин.

Дакота Джонсън, Шон Пен, Daddio и филмът, в който ще участват

Какво ни готвят Дакота Джонсън и Шон Пен

Интересен филм на хоризонта

Премиерата на Flag Day в конкурсната програма мина преди дни и за разлика от последния излет на Шон Пен до френския град, този път режисьорът (и актьор в случая) ще се прибере вкъщи с високо вдигната глава.

И като един истински горд баща - заради дебютната главна роля на 30-годишната си дъщеря Дилън Франсис Пен. Във Flag Day тя играе амбициозната журналистка Дженифър, която страда от влошените отношения със семейството си.

Героят на Шон Пен и неин баща Джон Вогъл води двойнствен живот на почтен родител и банков обирджия, от чиято рождена дата идва и името на филма - на 14 юни в Щатите честват Денят на знамето (Flag Day).

Шон Пен, Лейла Джордж и тайната им сватба по време на коронавирус пандемията

60-годишният Шон Пен се ожени за 28-годишното си гадже

Това се казва шестица от тотото

Иначе, семейната драма е базирана на мемоарите на Дженифър Вогъл Flim-Flam Man: The True Story of My Father's Counterfeit Life от 2004 г. Flag Day трябва да излезе по кината в Щатите на 20 август, уточняват още от Variety.