Селена Гомес продължава да е вярна на себе си и да дава гласност на нещата, която я тревожат. Този път на прицел се оказа Facebook.

28-годишната изпълнителка сподели в профила си в Twitter интервю от BBC News с директора на Центъра за противопоставяне на онлайн омразата Ими Ахмед. В него се казва, че Facebook уж се противопоставят на фалшивите новини за Covid-19, но в действителност не правят "абсолютно нищо".

Гомес е допълнила видеото със свой коментар. "Дезинформацията по научни теми коства и ще коства животи. Facebook твърдят, че не позволяват разпространяването на лъжи за Covid и ваксините. А защо това продължава да се случва?"

Изпълнителката на Ice Cream допълва, че социалната мрежа и платформите й трябва да бъдат държани отговорни за действията си.

В началото на декември тя отново избухна публично по адрес на компанията на Марк Зукърбърк. Тогава Селена ги обвини, че не взимат мерки срещу разпространяването на неонацистката идеология в платформата и че допускат спокойно да се продават продукти на подобна тематика във Facebook и Instagram.