Предвиждаме, че в следващите няколко месеца това име ще се споменава все по-честно. Фенове сме на Рами Малек още от Mr. Robot, но в "Бохемска рапсодия", който излиза в началото на ноември на кино, той определено прави най-добрата си роля до момента.

И категорично не се сещаме за някой, който би се справил по-добре с противоречивата персона на Фреди Меркюри. Малек даде интервю и направи фотосесия за онлайн изданието Mr. Porter, където сподели размислите си за филма.

Снимка 385712

Източник: Matthew Kristall/Mr. Porter

"Много се вълнувам. Може да е тъпо да го кажа, но по този филм съм работил по-усърдно, отколкото по каквато и да било друга роля", казва 37-годишният Малек.

Роден в Лос Анджелис, в египетско православно семейство, за разлика от останалите от фамилията, които работят "традиционни" професии като доктор и учител, той решава да се захване с актьорство.

Снимка 385711

Източник: Matthew Kristall/Mr. Porter

"Толкова много остава скрито вътре в нас, много ми е интересно как и защо правим това. И как си отговаряме на въпроси от сорта: Кой съм аз? Какво правя тук? Добър ли съм или лош?", обяснява той интереса си към професията си.

Снимка 385713

Източник: Matthew Kristall/Mr. Porter

За превъплъщаването си във Фреди Меркюри Малек определено говори като за ролята на живота си. Той се подготвя за нея с месеци, като взема уроци по пиано и пеене, работи с треньор по движенията.

"Имах две седмици между последния ден от снимките на трети сезон на Mr. Robot и тези на концерта на Live Aid на Queen. Заснехме целия концерт за една седмица - всяко едно движение от оригиналния беше повторено."

Снимка 385710

Източник: Matthew Kristall/Mr. Porter

Очакваме с нетърпение премиерата на "Бохемска рапсодия" на 2 ноември. Ето и финалния трейлър към филма.