Преди около месец стана ясно, че благотворителната фондация, която принцовете Хари и Уилям и техните съпруги създадоха миналата година, няма бъдеще във формата, в който беше планирана.

Тази новина дойде на фона на преместването на принц Хари и Меган Маркъл във Frogmore Cottage в замъка Уиндзор. Те създадоха свой отделен Instagram профил и свой собствен пресцентър, с което разделението между двете семейства изглежда завършено.

Очаквано, тази важна стъпка породи редица въпроси, начело с този какво точно я е предизвикало. Заговори се веднага за вражда между Меган и Кейт, както и за сблъсък на характери между Уилям и Хари.

Снимка 435503

Източник: GettyImages

По-малкият син на принцеса Даяна винаги е бил в сянката на батко си. Явно сега има възможност да бъде самостоятелна единица, но не и без помощта на съпругата си, разбира се. Истината обаче е малко по-различна...

До този момент няма окончателен отговор дали принц Чарлз ще наследи короната от майка си кралица Елизабет Втора, или на престола ще се качи директно синът му Уилям. Вероятността второто да се случи не е никак малка, а подготовката за подобна рокада е повече от сериозна.

Снимка 435504

Източник: GettyImages

Като бъдещ крал, Уилям има нужда до себе си само от своята съпруга. А когато дейността на двамата е тясно свързана с тази на Хари и Меган, просто няма как той да изпъкне като авторитет, като самостоятелна единица, готова да бъде начело на кралския двор.

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж насочват усилията и кампаниите си в по-различна посока, а ангажиментите им са внимателно подбрани от големия списък на кралица Елизабет.

Принц Хари, принц Уилям, Меган Маркъл, Кейт Мидълтън и окончателната им раздяла

Разпадът на Фантастичната кралска четворка

Скоро нищо няма да свързва Меган, Кейт, Хари и Уилям

Това обаче не значи, че двете кралски семейства няма да продължат да работят заедно. Хари и Меган ще бъдат дясната ръка на Уилям и Кейт, когато един ден принцът стане крал. А дотогава двете двойки ще вървят всяка по своя път.