Британският кралски двор пое сериозно курса на либерализацията. А изненадите тепърва предстоят.

След като една разведена американка, при това мулатка от смесен произход, стана херцогиня на Съсекс и спечели симпатиите на кралица Елизабет Втора, сега идва ред на една още по-любопитна сватба.

Далеч от светския шум и помпозността, това лято братовчедът на кралицата лорд Айвър Маунтбатън ще сключи брак. С мъж. Това не би било толкова изненадваща новина, ако не говорехме за член на кралския двор. Но подобен брачен съюз е истински прецедент.

Снимка 363046

Източник: Facebook / Paul Senules

Лорд Маунтбатън и избраникът му Джеймс Койл ще станат семейство на скромна церемония в тесен кръг, за да не привличат излишно внимание. Това ще се случи в имението на лорда, пише Daily Mail. Точна дата не се споменава.

Братовчедът на кралицата вече има един брак зад гърба си - с жена. И именно тя се очаква да го заведе до олтара, където ще го очаква бъдещия му съпруг.

Меган Маркъл като любимка на кралицата

Меган Маркъл като любимка на кралицата

Как подразни Кейт Мидълтън

Пени, бившата съпруга на Мантбатън, е била наясно с неговата бисексуалност още преди да сключат брак. Затова сега няма място за драми. Лордът споделя, че се е решил на втора сватба заради новия си любим, който няма предишен брак. А кралицата явно няма нищо против любовта им.