Едно от най-уважаваните мъжки списания в света - GQ, избра за първата си корица за 2022 г. футболната звезда Мохамед Салах. Той се появява с пространно интервю и много приятна фотосесия в броя, който излиза в началото на февруари.

29-годишният египетски национал и играч на Ливърпул разказва за детството си, за пътя към световния футбол и за голямата отговорност, която носи славата му.

За фотосесията Салах носи марки като Louis Vuitton, Gucci, Hermes, винидж модели на Adidas, както и фланелки на Ливърпул. Футболистът споделя, че да бъде един от най-обичаните хора в Египет е чест, която понякога му тежи. Особено когато семейството му е притеснявано от фенове.

Салах споделя, че част от успеха си дължи на мотивационните книги, които чете: "Тънкото изкуство да не ти пука" на Марк Менсън, томовете на Наполеон Хил, както и мотивационните речи на Тони Робинс и Зиг Зиглър.

Един от основните въпроси, които вълнуват феновете на Салах, е съдбата му в Ливърпул. "Искам да остана, но това не е в моите ръце. В техните е. Те знаят какво искам, а аз не искам някакви извънземни неща", казва той пред GQ.