Често Мелания Тръмп бе обвинявана, че е безгласна буква в Белия дом. Всеки опит да изрази мнението си пък бива широко коментиран и в него винаги се намира конфронтация с позицията на президента.

На фона на пандемията, която взе хиляди жертви в САЩ, както и на предстоящите през есента избори, Първата дама отново ни изненада. Този път с избор на тема, върху която да насочи вниманието.

Преди дни Мелания обяви, че се захваща с реновацията на розовата градина в Белия дом. "Дори в най-трудните времена, розовата градина е била символ на сила и общност", написа госпожа Тръмп в социалните мрежи.

Снимка 490703

Източник: GettyImages

По думите й, реставрирането ще запази историята и красотата й за бъдещите поколения. На пръв поглед не виждаме нищо лошо в намеренията й, но мнозина сметнаха ситуацията за напълно неподходяща за подобни инициативи.

Основният въпрос, който бе повдигнат в социалните мрежи, е за финансирането на този проект, който със сигурност ще е мащабен и скъпоструващ. Особено на фона на огромната безработица заради COVID-19, гневът към Първата дама изглежда оправдан, защото е ясно откъде ще дойдат парите за нейните планове - от данъкоплатците, предава Marie Claire.

Статуята на Мелания Тръмп в Словения, кой я опожари и как реагира нейният автор

Кой се опита да обиди Мелания Тръмп

Куриозен случай на Балканите

Появиха се и доста интересни сравнения между Мелания Тръмп и френската кралица Мария-Антоанета, стана известна със своите харчове и разточителен начин на живот, които някои определят като причина за избухване на Френската революция.