Майкъл Дъглас няма да получи и стотинка от завещанието на баща си. Кърк Дъглас почина на 5 февруари на 103-годишна възраст, а тези дни станаха ясни подробности от завещанието му. Актьорът, прочул се с ролята си в "Спартак", оставя 50 милиона долара от общото си състояние от 61 милиона, на фондацията си.

Снимка 465355

Източник: GettyImages

Douglas Foundation е основана през 1964 г. От Кърк Дъглас и съпругата му Ан, като целта й е да "помага на тези, които не могат да си помогнат сами. Актьорът е разказвал, че семейството му е живяло в голяма бедност, но майка му винаги е помагала на нуждаещите си. Затова и той е продължил дейността й.

Сред бенефициентите на фондацията му са университетът "Сент Лорънс", детската болница в Лос Анджелис, театър Culver City"s Kirk Douglas, еврейската конгрегация в Лос Анджелис Sinai Temple Hom.

Майкъл Дъглас няма да получи нищо от състоянието на баща си, но не се притесняваме за него - собственото му богатство възлила за около 300 милиона долара. Затова пък още не е ясно какво ще стане с останалите 10 милиона от наследството на Кърк. Възможно е те да бъдат разпределени между по-малките му синове Джоел, син на Ан Дъглас, и Питър, брат на Майкъл и син от предишния брак на покойния актьор.