На 19 април Мария Шарапова отбеляза своя 35-и рожден ден и успя да да изненада феновете си с новината, че е бременна. Това съобщи самата тя в профила си в Instagram, публикувайки снимка от плажа, на която се вижда порасналото ѝ коремче.

Мария Шарапова на 35

Мария Шарапова в 25 факта

Защото някой днес има рожден ден

"Скъпоценни начала! Яденето на торта за рожден ден за двама винаги ми е било специалитет", написа тогава петкратната шампионка от Големия шлем.

Само преди два дни Мария Шарапова отново успя да изненада феновете си, като обяви, че тя и половинката ѝ Александър Гилкс вече са станали родители. Руската тенисистка дори показа за пръв път малкото си момченце. 

"Теодор VII•I•MMXXII. Най-красивият, предизвикателен и възнаграждаващ подарък, който нашето малко семейство може да поиска", написа гордата майка под кадъра, на който се вижда как тя и Александър Гилкс гледат с любов и възхищение първородния си син. 

В началото на 2018 г. за пръв път се заговори, че след връзката ѝ с Григор Димитров, Мария Шарапова отново е намерила любовта в лицето на Александър Гилкс - британски бизнесмен, който търгува предимно с произведения на изкуството.

Мария Шарапова, Александър Гилкс и новината, че руската тенисистка очаква първото си дете

Голямата изненада на Мария Шарапова

Страхотен подарък за рождения ден

А почти три години след началото на връзката си, влюбените ни съобщиха, че са готови да преминат на следващото ниво. През декември 2020 г. стана ясно, че двамата вече са сгодени. А сега вече са и щастливи родители.