Преди няколко месеца френският режисьор стана поредният мъж в кино индустрията, който си е позволявал непозволени сексуални аванси към жени, с които работи. И докато разследването по обвиненията все още тече, френските медии решиха да се разровят малко повече около методите на работа на Люк Бесон. И откриха не много приятни неща.

Със Скарлет Йохансон по време на снимките на "Люси"

Източник: EuropaCorp

Със Скарлет Йохансон по време на снимките на "Люси"

През май месец актрисата Санд ван Рой обвини официално Бесон в изнасилване. Това провокира списанието Mediapart да потърси и други жени, които са пострадали от режисьора и публикува обширен материал по темата. Една от тях е част от кастиг екипа му между 2000 г. и 2005 г. и твърди, че Бесон я е принуждавал да прави секс с него няколко пъти, въпреки че тя постоянно е отхвърляла авансите му. Друга актриса казва, че е била извикана на работна среща в хотелската му стая, където режисьорът е опитал да я изнасили, но тя е успяла да избяга. Последното обвинение идва от служителка в собствената му компания EuropaCorp., която разказва, че Бесон й се нахвърля няколко пъти въпреки твърдото й "не", което дори го провокирало да се държи още по-грубо.

С актьорите от "Валериан и градът на хилядите планети"

Източник: EuropaCorp

С актьорите от "Валериан и градът на хилядите планети"

59-годишният режисьор, прочул се с "Такси" и "Петият елемент", отказва да коментира каквото и да де, докато разследванията срещу него не са приключили. Същевременно компанията му EuropaCorp. е в сериозно финансово положение след неуспеха на последния му филм "Валериан и градът на хилядите планети."