Вече няколко години календарът на Pirelli не представя жените единствено чрез тяхната сексуалност и достойни да красят кабината на всеки ТИР. В него намират място и дами извън стандартите за женски сексапил, но с ясно изразена индивидуалност. Такъв ще е и Pirelli Calendar за 2020 г.

"Ромео, не си ли ти Ромео" е водещият му мотив, което подсказва, че календарът е вдъхновен от Шекспир. Ромео никакъв го няма, но за сметка на това може да се насладим на няколко различни Жулиети.

"Вълнуващо беше да видя актриси от такъв ранг да се явяват на прослушване за календара сякаш е първата им роля. Има нещо толкова невинно, наивно и истинско в образа на Жулиета", коментира фотографът на проекта Паоло Роверси.

Сред дамите в него са Кристен Стюърт, Ема Уотсън, Мия Гот, Клеър Фой, Росалия, Яра Шахиди, Крис Лий, Индия Мур и дъщерята на самия Паоло Роверси - Стела.

"В нерационалността на Жулиета има нещо толкова зареждащо", сподели моделът Яра Шахиди, която донесе за снимките собственото си томче с пиеси на Шекспир.